A kuflik és a puffpuding – Mi újság, kuflik? (24. epizód)

A kuflik és a puffpuding – Mi újság, kuflik? (24. epizód)

Pofánka és Valér éhesen fekszik a kuflikupac tetején, s mindenféle csemegéről ábrándozik. Pofánkát a Valér által felsorolt kínálat nem győzi meg, valami ritka finomságra vágyik, ám maga sem tudja, hogy pontosan mire. Csatlakozik hozzájuk a többi kufli is, de senki sem rukkol elő a megfelelő étellel, hiába böngészik zseb-receptgyűjteményeiket. A porcukros pióca, mézes molylepke, karamellás kavics felhozatallal szemben a beszélő fatuskónak akad egy igazán jónak tűnő ötlete. Azt javasolja, főzzenek a kuflik Puffpudingot.

Nem is kifli, nem is kukac. Nem is bab, de nem is kavics. Kufli. Egy kufli sok mindenre hasonlít, és semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az. Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető. Van kicsi, van nagy. Van kövér és van sovány. Jönnek-mennek, sosem tudni, honnan hova. Zödön a legzöldebb. Pofánka a legpirosabb. Titusz a legsárgább. Hilda a leglilább. Valér a legkékebb. Bélabá a legbarnább. Fityirc meg a legszürkébb, mert annak is lennie kell valakinek.

Dániel András Egy kupac kufli című mesekönyve alapján készült animációs mesesorozat az 5-9 éves közönséget célozza meg, de kisebbeknek és nagyobbaknak is egyaránt garantált szórakozást ígér.

A rajzfilm a KEDD Animációs Stúdióban készült.
Író, rajzoló: Dániel András
Rendező: Jurik Kristóf, M. Tóth Géza
Narrátor: Scherer Péter
Zene és sound design: Alpár Balázs

A kuflik Facebook oldala: https://www.facebook.com/egykupackufli

Iratkozz fel a Kuflik YouTube csatornájára:
https://www.youtube.com/channel/UCeScxeulwdKKOXyyBOhSsRA?sub_confirmation=1 />
Még több rajzfilm:
https://www.youtube.com/subscription_center?add_user=keddanimation

KEDD Facebook: http://www.facebook.com/kedd.net

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük