HITVITA a homoszexualitásról: “Ez egy szerencsétlen karma.” | 24.hu

HITVITA a homoszexualitásról: “Ez egy szerencsétlen karma.” | 24.hu

FELIRATKOZÁS: https://bit.ly/2HWKkJo
A 24.hu sorozatában különböző vallások képviselői fejtik ki álláspontjukat megosztó témákkal kapcsolatban.
A homoszexualitás megítélésében a legtöbb vallás egyetért: Istennek nem tetsző, de az önmegtartóztatás már félsiker.
Mérő Mátyás krisna-tudatú lelkész úgy véli: Ez egy szerencsétlen karma.
Sulok Zoltán muszlim tanító kiegészíti azzal, hogy: A homoszexualitás az Isten által rendelt erkölcsi normák ellen van. Hodász András katolikus pap szerint: a Biblia egyértelműen úgy fogalmaz, hogy ez nem megengedett módja a szexuális egyesülésnek. Nagy Gergely református lelkész azért hozzáteszi, hogy a homoszexuálisok is üdvözülhetnek. Igaz ugyan, hogy ehhez az illető személynek életmódjában az önmegtartóztatásra kell törekednie.
Radnóti Zoltán rabbi azt mondja, hogy a vallásos mainstream zsidóság elveti a homoszexualitást, mivel az magvesztéssel jár, e logika alapján viszont a nők lehetnek leszbikusok, de a rabbinak erre is van válasza: Az a női pár, amelyik a benne lévő potenciált, miszerint gyermeket tud kihordani, nem használja, az nem egy támogatandó dolog.
Farkas Pál buddhista tanító lóg ki a legjobban a sorból, mivel úgy véli: A buddhizmus egy realista vallás, figyelembe veszi az életet.
http://24.hu/
https://www.facebook.com/24ponthu/
App Androidra – https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.sanomamedia.hir24 />App iOS-re – https://itunes.apple.com/hu/app/24.hu-friss-hirek/id379440463
App Windows-ra – https://www.microsoft.com/hu-hu/store/p/24hu/9wzdncrdd44f

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük