TOP 10 HÉTKÖZNAPI ÉTEL, AMI RÉGEN TELJESEN MÁSKÉPP NÉZETT KI! [LEGJOBB]

TOP 10 HÉTKÖZNAPI ÉTEL, AMI RÉGEN TELJESEN MÁSKÉPP NÉZETT KI! [LEGJOBB]

IRATKOZZ FEL ||| https://goo.gl/JYlg92
TOP 10 HÉTKÖZNAPI ÉTEL, AMI RÉGEN TELJESEN MÁSKÉPP NÉZETT KI! [LEGJOBB]
▶MÉG TÖBB TOP 10 VIDEÓ ITT▶▶▶https://goo.gl/aWhb0c ◀◀◀

Talán te is úgy gondolod, hogy a hétköznapi gyümölcsök és zöldségek alakja, mérete és íze, mindig pontosan olyan volt, mint amilyennek mi ezeket ismerjük. Nos a kifinomult és nagy odafigyeléssel történő termesztésnek köszönhetően, a napjaink gyümölcsei és zöldségei olyanok, amilyennek mi szeretnénk látni őket és egyáltalán nem hasonlítanak az eredeti formájukra, méretükre és ízükre, ezért a mai videóban 10 olyan gyümölcsöt és zöldséget hoztam nektek, amik eredetileg teljesen másképp néztek ki.

Görögdinnye
A görögdinnye már több évszázada ismert és közkedvelt gyümölcs, és ez az a gyümölcs, aminek a kinézete talán a legtöbbet változott az évek során.
Az első feljegyzések a görögdinnyéről nagyjából 5000 éve készültek, Egyiptom területén, de ezek az akkori görögdinnyék a mai megszokott kinézethez egy kicsikét sem hasonlítottak.

Banán
A vadon termő banán nagyban eltér attól a banántól, amit tegnap délután fogyasztottál el.
A banán eredetileg tömzsi és kemény volt, valamint a gyümölcs 80%-át a magok tették ki.

Az uborka
Valószínűleg első ránézésre ki sem találnád azt, hogy a vad uborkának bármiféle köze lenne a modern uborkához.
A vad uborkáknak egy pontosan kivehető alakja van, amit az ember könnyedén képes lenne felismerni.

A répa
Nos a vad répák még egy picit sem hasonlítanak arra a répára, amit a boltban látsz tonnaszámra nap, mint nap.
A vad répák először az egykori Perzsia területén jelentek meg a 10. század környékén és ezeknek a színe fehér, vagy lila volt.

paradicsom
A paradicsom formáját is több ezer éven keresztül alakítottuk át a kényünk kedvünk szerint.
A paradicsom evolúciója tulajdonképpen 2 szakaszban történt meg.

Az eper
Nos a legtöbb alkalommal, mint ahogy ezt már ebben a videóban is láthattátok az emberek arra törekedtek, hogy egy gyümölcsnek, vagy zöldségnek jobb íze legyen, de az eper esetében ez fordítva történt.

A padlizsán
A padlizsán vadon termő változata egyáltalán nem hasonlít arra a változatra, amit te egy lila hosszúkás és kövér zöldségként találhatsz meg a boltokban.
Nos a padlizsán sokféle alakban termett az évek során, amik közül néhányat inkább egy paradicsom kinézetéhez lehetne hasonlítani.

A barack
A barack egy újabb példa arra, hogy az elődjeink rendszeresen alkalmazták a nemesítés folyamatát annak érdekében, hogy egy egy gyümölcs nagyobbra nőhessen.
Az eredeti barackot a kínaiak kezdték el termeszteni, nagyjából Krisztus előtt 4000 évvel, de ekkoriban ez a gyümölcs még rendkívül apró volt, nagyjából annyira, hogy ez inkább egy cseresznyére hasonlított.

Avokádó
Nos az avokádó is egy olyan gyümölcs, ami rengeteg változáson ment keresztül a sokéves termesztésnek köszönhetően.
A vadon termő avokádó mérete meglehetősen kisebb, mint az, amit a boltban vehetünk meg. egy ilyen avokádó bőven elfér a tenyerünk közepén. A vad avokádó magja szinte a teljes helyet kitölti a gyümölcs közepében, aminek köszönhetően nem sok hely marad a gyümölcs finom zöld húsának.

A kukorica
A kukorica evolúciója talán az egyik legmegfelelőbb példa arra, hogy az emberek képesek nagymértékben megváltoztatni bármiféle zöldséget az évek során.
A ma ismert kukorica egy tiosenti nevű fűféléből lett létrehozva nagyjából 7000 évvel ezelőtt.

A VIDEÓ ELKÉSZÍTÉSÉHEZ FELHASZNÁLT FORRÁSOK: https://pastebin.com/szMyVf2k

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük