[TOP 10] Sokkoló Módszer, Amivel A FACEBOOK IRÁNYÍT TÉGED! [LEGJOBB]

[TOP 10] Sokkoló Módszer, Amivel A FACEBOOK IRÁNYÍT TÉGED! [LEGJOBB]

IRATKOZZ FEL ||| https://goo.gl/JYlg92 |||
MÉG TÖBB VIDEÓ ||| https://www.youtube.com/watch?v=SWvlxgR_Sqo&list=PLeLkJfGrgDemtQwe4MKuAYXrqrBgnB_eP |||
[TOP 10] Sokkoló Módszer, Amivel A FACEBOOK IRÁNYÍT TÉGED!

A közösségi média óriásai az emberek pszichológiai gyenge pontjait használják ki annak érdekében, hogy irányítsák a felhasználókat és ezzel egy időben a felhasználóknak az idejét és figyelmét is manipulálják tudják. Talán ez kicsit drámaian hangzik, de ez az a tény, amit az egykori ilyen cégek alkalmazottjai is nyíltan kijelentenek, mint ahogy azt a facebook egyik volt alkalmazottja, saun parker is megtette.
A gyorsétteremekhez hasonlóan, amik a zsíros és sós ételek iránti vágyaink kihasználásával tesznek szert rengeteg profitra, a facebook, a twitter és az instragam is megpróbál kihasználni minket és annyi időt elvenni az életünkből amennyit csak lehetséges.
Nos annak érdekében, hogy a nap végén mégis mi irányítsunk jobb ha tisztában vagyunk a módszerekkel, amiket ezek a weboldalak annak érdekében alkalmaznak, hogy kihasználják a mentális gyengeségeinket, felhívják a figyelmünket és hogy még több profitra tegyenek szert, ezért a mai videóban olyan sokkoló módszereket hoztam nektek, amivel a közösségi oldalak irányítanak minket.

A likok és megosztások

A likeokat és megosztásokat ezek az oldalak egy pozitív megerősítésként használják, ami arra készteti a felhasználókat, hogy rendszeresen visszatérjenek ezekre a felületekre.
Ha valaki likeolja , vagy megosztja a bejegyzésünket akkor erről azonnal értesítést kapunk, amit természetesen azonnal meg kell néznünk, hogy láthassuk azt, hogy ki mikor és mit reagált a bizonyos posztra.
Amikor egy felhasználó egy ilyen like vagy megosztás formájában megjelenő pozitív elismerésben részesül, akkor ez, a bizonyos személy szervezetében azonnali dopamin termelődést eredményez, ami egy boldog és elégedett érzést alakít ki.

A jutalmak
A nucleus accumbens az agyunk egy olyan része, ami a vágyaink kialakulásáért felelős és ez akkor a legaktívabb, amikor egy bizonyos jutalom elérésének a lehetősége is jelen van.
Az emberek imádják az ismeretlen dolgokat és egy olyan helyzetben, ahol a folyamat végkimenetele ismeretlen az emberek általában kitartóbbak, mivel kíváncsiak arra, hogy mi is lesz ennek az eredménye.

A negatív érzéseket is kihasználja

Az emberek hajlamosabbak a közösségi weboldalak meglátogatására, amikor valamilyen negatív érzés van jelen az életükben, mint például az unalom, vagy a sebezhetőség érzete.
Ezek a weboldalak elterelik az emberek figyelmét ezekről a negatív érzésekről így rögtön egyszerűbbnek tűnik majd a bizonyos személy élete, legalábbis addig biztos, míg ezeken a weboldalakon töltik az idejüket.

A társadalmi bizonyíték
A társadalmi bizonyíték elve azt mondja ki, hogy a legtöbb ember úgy tesz , mint a környezetében található emberek, annak érdekében, hogy a megfelelő és elfogadott viselkedést mutassa a körülötte lévő emberek számára.
Egy klasszikus példája ennek az egy petíció lehet.
Valószínűleg te is hamarabb aláírnál egy olyan petíciót, amit 1000-ből 900 ember aláírt, mint egy olyat, amit 1000-ből csak 100an írtak alá.

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük