MI TÖRTÉNNE VELED, HA NEM ALUDNÁL SOHA TÖBBÉ ❓

MI TÖRTÉNNE VELED, HA NEM ALUDNÁL SOHA TÖBBÉ ❓

MI TÖRTÉNNE VELED, HA NEM ALUDNÁL SOHA TÖBBÉ ❓ [LEGJOBB]

Az alvás mindannyiunk életében nagy szerepet játszik és tény, hogy a legtöbb ember élete felét alvással tölti, de a legtöbben nem tudják, hogy mi történne akkor, ha ez a létfontosságú tevékenység kimaradna az életünkből.
Ezért a mai videóban kiderül, hogy mi történne veletek, ha soha többé nem aludnátok.

Ha teljesen kimaradna az alvás az életedből, akkor néhány hónap leforgása alatt az életedet vesztenéd, de azok a dolgok, amin keresztülmennél ezen az egy két hónapon keresztül, talán még az azonnali halálnál is kegyetlenebbek.
Létezik az álmatlanságnak egy nagyon súlyos formája, amit csak halálos álmatlanságnak neveznek. Ez talán az egyetlen olyan betegség, ami az emberiségnek bebizonyította azt, hogy az alvás hanyagolása akár az életünket is elveheti. Ebben a nagyon ritka betegségben szenvedők egy idő után teljesen képtelenek lesznek az alvásra és ezen a betegségen még az altatók és egyéb alvást elősegítő gyógyszerek sem voltak képesek segíteni.

A Rövid távú hatás.

Tegyük fel, hogy nem szenvedsz halálos álmatlanságba, de mégis úgy döntenél, hogy hanyagolod az alvást és lássuk, hogy mi történne veled egy ilyen helyzetben?

Nos, az első éjszaka után, hogy 0 órát aludtál a tested elkezd hatalmas mennyiségű dopamint termelni, ami fokozza a véráramlást a testedben, így a vártál ellentétben tele leszel energiával, ami még akár kapóra is jöhet, ha esetleg azért voltál ébren, hogy egy vizsgádra felkészülj.
Sajnos a dopamin termelődés nem túl sokáig lesz jelen így ez a hatalmas energia és pozitívum szépen lassan eltűnik és az agyad elkezdi kikapcsolni azokat a részeket, amik a döntésmeghozatalért felelősek.
Ez nagyjából egy olyan viselkedést vált ki az emberből, mintha az részeg lenne.

Szóval az első nap végéhez közeledve már úgy viselkedsz, mint aki részeg, ráadásul már képtelen vagy értelmes döntéseket meghozni, de a mellékhatásoknak még itt mindig nincs vége és a a reakcióid és az érzékszerveid is elkezdenek lelassulni a fizikai és mentális fáradtságnak köszönhetően. Ebben a helyzetben rengeteg ember szenved súlyos balesetet és erre egy nagyon jó példa a vezetés. Ha épp ésszel gondolkodnál, akkor fáradtan biztos nem ülnél autóba, hogy vezess. Az ésszerű döntések meghozatalának hiányában számos ember ebben a stádiumban már képtelen felmérni azt, hogy mennyire veszélyes lehet egy ilyen helyzetben a vezetés és a legtöbb esetben ennek meg meg is van a következménye.

2. nap

Most tegyük fel, hogy nem ültél autóba és nem szenvedtél halálos balesetet és képes voltál ébren maradni a második éjszaka is és lássuk, hogy mi történne veled a második napon.

A másod nap elkezdenének jelentkezni a gyengeség tünetei, mivel a tested ilyenkor már a különféle fizikai funkciók elvégzésére is képtelen. Az anyagcseréd lelassulna és ebből eredően a szervezeted képtelen lenne feldolgozni a glükózt, ami azt eredményezné, hogy még gyengébbnek éreznéd magad, de ezen a tényen kívül ebben a stádiumban már betegnek éreznéd magad és feltűnően sápadtnak tűnnél.
Az immunrendszered képtelen lenne megfelelően elvégezni a feladatát, ami megnövelné annak a kockázatát, hogy elkapj valamilyen betegséget, náthát, vagy egyéb fertőzést.

Az alvás egyik legfőbb szerepe, amit sokan nem tudnak az az, hogy a testünk egy anabolikus állapotba kerül, amikor is több tesztoszteront és hormont termel a szervezetünk, ami elősegíti például az izmaink növekedését és a különféle betegségek legyőzését, de ennek hiányában a szervezetünk az alultápláltság tüneteit produkálná.

3. nap

A harmadik napon egy újabb érdekes tünet jelentkezne, ami nem más, mint a hallucináció.
Ezek a hallucinációk általában vizuális formában jelennek meg, de az sem kizárt, hogy ezekhez furcsa hangok is társulnak. Ez a tünet annak köszönhető, hogy a szervezetünk az álmainkat az alvás
REM stádiumának hiánya miatt az ébrenlétünk közben hozza elő.
A REM, vagy gyors szemmozgó stádium az ALVÁS egyik olyan szakasza, ahol az ember agya a legaktívabb és ebben az állapotban álmodik az ember az éjszaka folyamán és különféle kutatások szerint a REM stádium jelenléte nélkül az ember akkor is az életét vesztené, ha minden este 8 órát töltene alvással

A hosszútávú hatás

És akkor fejezzük be ott, ahol ez az egész videó kezdődött.
Ha elkezdenél nem aludni, akkor néhány hónap alatt az életedet vesztenéd.
A halálos álmatlanságban szenvedőknek általában 18 hónapot jósolnak az orvosok, de ez a 18 hónap tartalmazza a betegségnek azt a stádiumát, amikor az ember még képes néhány órát alvással eltölteni, természetesen csak erős altatók segítségével.
Az érdekesség az, hogy ha az álmatlanság bármelyik szakaszán képes lennél elaludni, akkor a szervezeted regenerálódnia és nem maradna semmiféle tünet azután, hogy kipihented magad ez azt jelenti, hogy ha 264 órát ébren voltál, akkor elég lenne 12 óra alvás arra, hogy teljesen regenerálódj.

Nektek mi volt a leghosszabb idő, amit alvás nélkül töltöttetek el?

forrás: https://pastebin.com/LKc8WxHe

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük