[TOP 10] TERMÉSZETI CSAPÁS ✔ Ami a 21. Században Következett Be! [LEGJOBB]

[TOP 10] TERMÉSZETI CSAPÁS ✔ Ami a 21. Században Következett Be! [LEGJOBB]

IRATKOZZ FEL ||| https://goo.gl/JYlg92
[TOP 10] TERMÉSZETI CSAPÁS ✔ Ami a 21. Században Következett Be! [LEGJOBB]

A különféle természeti csapások néhány másodperc alatt csapnak le és ezeket az eseményeket sok esetben szinte alig lehet előrejelezni. A földrengések, vagy hatalmas hurrikánok hatására nem csak lakóházak, autók vagy épületek rongálódnak meg, hanem sajnos a legtöbb esetben rengeteg ember is az életét veszti.
A károk hatalmasak, de ezek csak tárgyak, amiket újra lehet építeni, de annak a több százezer embernek az életét semmi nem pótolhatja, akik egy földrengés, vagy tsunami során néhány óra leforgása alatt az életét vesztette, ezért a mai videóban összegyűjtöttem nektek a 10 legkegyetlenebb természeti csapást, ami a 21. században történt.

10 szecsuáni földrengés

Ez a hatalmas földrengés 2008 május 18-án csapott le egészen pontosan 14:28 perckor Kína nyugati részénél, Szecsuan tartományban. A földrengés során 374 ezer ember sérült meg, 18 ezret eltűntnek nyilvánítottak és több, mint 4.8 millió ember vesztette el az otthonát, de ez a számítás egyesek szerint a 11 milliót is elérte.

9 kelet afrikai szárazság

2011 júliusától egészen 2012 júniusáig a teljes kelet afrikai régióban az elmúlt 60 év legnagyobb szárazsága pusztított. A szárazságnak köszönhetően súlyos élelmiszerválság alakult ki Szomáliában, Etiópiában és Kenyában, ami nem kevesebb, mint 9.5 millió ember életét fenyegette. Renget szomáliai lakos menekült a túlélés reményében Etiópiába és Kenyába, aminek köszönhetően a két országban rendkívül zsúfolt és életveszélyes körülmények alakultak ki, ami rengeteg ember alultápláltságát és halálát eredményezte.

8 iráni földrengés
A tektonikus lemezek elhelyezkedésének köszönhetően Iránban a földrengések szinte mindennaposak, de
2003-ban bekövetkezett földrengés volt Irán történelmének az egyik legpusztítóbb földrengése.
A 6.6 os erősségű földrengés 2003 december 26-án reggel 5:46 sújtott le Irán délkeleti részén, ami 40000 ember halálát okozta és 30000 embert sebesített meg.

7 Katrina Hurrikán

A Katrina volt a 11. vihar és az 5 hurrikán a 2005-ös hurrikán szezonban. A hurrikán Florida államra csapott le és a legnagyobb károkat mississippi, new Orleans, gulfport és biloxi szenvedte.
Összesen 1833 ember vesztette életét a hurrikán során és az ezt követő áradásoknak köszönhetően, valamint az épületek megrongálódása által keletkezett károk a 100 milliárd dollárt is meghaladják.
Az ameriaki és nemzetközi biztosítók 41 milliárd dollárt fizettek ki 1.7 millió különböző ügyfélnek, akiknek a Katrina során az autójuk, házuk, vagy üzletük megrongálódott.

6 Gudzsarát Földrengés

A gudzsaráti 7.7-es erősségű földrengés 2001 január 26-án reggel 3:30 perckor következett be és több, mint két percen keresztül döntötte romokba a ezt az india északnyugati részén található államot, amit nem kevesebb, mint 500 utórengés követett.
A földrengés során 19 ezer ember vesztette el az életét és több, mint 167 ezer ember sérült meg.

5 tohoku földrengés és tsunami

A tohoku földrengés 2011 március 11.-én csapott le, aminek az epicentruma körülbelül 70 kilométerre volt tohoku partjaitól. a víz alatt 30 kilométerrel bekövetkezett 9-es erősségű földrengést egy hatalmas tsunami, aminek a legmagasabb hullámai a 40 métert is elérték. A tsunami majdnem 16000 embernek ontotta ki az életét, 6000 embert megsebesített és 2600 embert eltűnté nyilvánítottak.

4 pakisztáni földrengés

Ez a bizonyos földrengés 2005 október 8-án kasmírban következett be, aminek erőssége egy rövid ideig 7.6-os volt, ami később 8-asra emelkedett. A jelentések szerint több, mint 100 ezer ember az életét vesztette , 70 ezren megsérültek és több, mint 4 millió ember vesztette el az otthonát.

3 nargis ciklon

A nargis ciklon volt a legpusztítóbb és legkegyetlenebb természeti csapás, ami Myanmar történelmében valaha is bekövetkezett. A ciklon 2008 május 2,-án érte el a szárazföldet, ami egy hatalmas vihart eredményezett ezen a rendkívül sűrűn lakott részen. meg.

2 Indiai óceáni cunami

2004 december 26-án következett be a történelem egyik legerősebb földrengése, amit a történelem legpusztítóbb cunamija követett. A földrengés által kibocsátott engergia 23000 olyan atombombáéval lenne egyenlő, mint amit Hirosimára dobtak le.

1 haiti földrengés

2010 január 12.-én egy borzalmas hetes erősségű rázta meg haiti-t, aminek az epicentruma leogane közelében volt.
Annak ellenére, hogy az elhunyt emberek száma, néhány a listán felsorolt másik természeti csapássokkal ellentétben nem annyira magas, mégis ez a földrengés az amelyik a legtöbb kárt okozta az érintett területeken.

Ti mit tennétek, ha egyszer egy ilyen szörnyű természeti csapás közepén találnátok magatokat?

forrás: https://pastebin.com/GfSdHASV

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük