Hétköznapi Tárgyak Jellegzetes Színei, Amiről Semmit Sem Tudsz! [LEGJOBB]

Hétköznapi Tárgyak Jellegzetes Színei, Amiről Semmit Sem Tudsz! [LEGJOBB]

IRATKOZZ FEL ||| https://goo.gl/JYlg92 |||
MÉG TÖBB VIDEÓ ||| https://www.youtube.com/watch?v=SWvlxgR_Sqo&list=PLeLkJfGrgDemtQwe4MKuAYXrqrBgnB_eP |||
Hétköznapi Tárgyak Jellegzetes Színei, Amiről Semmit Sem Tudsz!

FACEBOOK: https://www.facebook.com/LEGJOBBYT

A minket körülvevő hétköznapi tárgyak jellegzetes színével senki sem törődik. Pedig az igazság az, hogy ha egy nap ezek valamilyen eltérő színben bukkannának fel az utcán előttünk, akkor rögtön felmerülne bennünk a kérdés, hogy mégis mi az isten lehetett anyuci főztjében, amitől minden ilyen színes lett. Például ha egy nap egy rózsaszín taxiba kéne beszállnod, vagy a repülőtéren egy kék repülő jelenne meg előtted, akkor te is elgondolkoznál, hogy itt valami nagyon nincs rendben.
Ez azért van, mert minden ember tudat alatt elvárja azt, hogy egy repülőgép fehér legyen, az autók gumija fekete, egy taxi pedig sárga. De van fogalmad arról, hogy ezek miért lettek ilyen színűek??
A mai videóban megemlített hétköznapi tárgyak kialakult jellegzetes színei egyes esetekben csak praktikai okokból, míg más esetekben a múltban történt bizonyos események miatt lettek olyanok, amilyennek ezeket ma te is ismered.

A közlekedési lámpák

A közlekedési lámpákat legelőször a vonatok miatt találták fel, ami nyilvánvaló, mivel a vonatok sokkal hamarabb jelentek meg, mint az autók. Ekkoriban egy ilyen közlekedési lámpa még csak két színből állt, pirosból és fehérből.

A Taxik

Ha feltenném neked azt a kérdést, hogy mi az első szín, ami a taxi szó hallatán az eszedbe jut, akkor mit válaszolnál?
Az föld országainak 80%án csak sárga taxikat lehet az utcán megtalálni, ami most már Magyarországra is igaz.

Az amerikai iskolabusz

A taxikkal egyetemben az amcsi iskolabuszról is mindenki tudja jól, hogy ez sárga…
De nem akármilyen sárga, hanem egészen pontosan iskolabusz sárga. Az egyesült államokban jogtörvény létezik arra, hogy minden iskolabuszt iskolabusz sárgára kell festeni.

A tűzoltóautók

A piros a tűzoltóautók meghatározó színe volt egy jó darabig, de manapság ezeket már más színben is láthatjuk a helyi előírásoktól és tűzoltóságoktól függően.
De azt, hogy miért lett a piros a tűzoltóautók meghatározó színe pontosan senki sem tudja.
Több magyarázat is létezik, amik közül néhány még ellentmondásba is ütközik, szóval hallgasd végig a következő három magyarázatot a tűzoltóautó színére majd ezután írd le egy kommentbe, hogy szerinted melyik lehet igaz ezek közül.

A zebra

Nem nem az állatról fogunk beszélgetni, hanem arról a zebráról, amit gyalogosátkelőként is ismerhetsz. Az 1940-es évek fele a brit kormány egy országos vizsgálatot indított, hogy megállapítsa azt, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb szín a gyalogosátkelők jelzésére.
Ez a vizsgálat létfontosságú volt, ugyanis az utakon ebben az időszakban megjelenő egyre több autónak köszönhetően a balesetek száma az egekbe szökött.

A repülők

Az utasszállító repülőgépek szinte mindegyike fehérre van festve, aminek az okait a legtöbben nem tudják.
A legelső és talán legfontosabb tényező az a festés ára. Egy repülő fényezés 50 és 200 ezer dollár között mozog, ami a az olyan fapados járatok költségkeretébe nem fér bele, amik nagyobb légitársaságoktól vásárolnak meg használt gépeket, ráadásul a fehér fényezés sokkal kevesebb karbantartás igényel, mint bármely más szín.

A focilabda
A legelső megjelent focilabdák egytől egyig barnás színűek voltak, mivel ez a bőr természetes színe és a gyártók nem érezték fontosnak, hogy a bőr színét megváltoztassák.
Ezeket a barna labdákat használták a világbajnokságokon egészen 1970-ig, amikor is ezeket lecserélték a közismert fekete és fehér mintázatra.

Az abroncsok
Az autógumik eleinte fehérek voltak, mivel ez a természetes színe a természetes guminak.
Sajnálatos módon ezek az abroncsok a maiakhoz képest gyengék voltak, hamar kikoptak, csökkentették az autó stabilitását és a nap uv sugarainak hatására egy idő után megrepedtek.
Az autógumikat gyártó cégek 1917-ben szén felhasználásával orvosolták a kezdetleges fehér abroncsok hibát.

???

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük