SOHA Ne Nézz Bele Egy MACSKA SZEMÉBE! [LEGJOBB]

SOHA Ne Nézz Bele Egy MACSKA SZEMÉBE! [LEGJOBB]

IRATKOZZ FEL ||| https://goo.gl/JYlg92
A földön élő emberek nagy része imádja a macskákat, ami teljes mértékben érthető főleg akkor, amikor az ember egy cuki kismacskával találkozik. az emberek már 9000 éve együtt élnek a macskákkal, aminek köszönhetően különféle hitek is kialakultak, mint például az is, hogy az úton előtted átrohanó fekete macska balszerencsét hoz. Rengeteg ember olyan erősen hisz ebben a babonában, hogy képes lenne abban a pillanatban megfordulni, amint egy macska átrohant előtte. Van egy mondás miszerint jobb ha az ember soha nem néz bele egy macska szemébe, de erre a mondásra magyarázatot nem sokat lehet találni, ezért a mai videóban megtudhatod, hogy miért ne nézz bele soha egy macska szemébe.

Az ókori egyiptomi szerint
A különféle korokban és kultúrákban a macskák különféle szerepeket töltöttek be az emberek életében. például az ókori Egyiptomban úgy gondolták, hogy minden macska básztet leszármazottja, aki ennek a vallásnak az egyik istennője volt,akit általában egy női alakban ábrázoltak macska fejjel. Az egyyiptomiak szerint básztet képes volt a túlvilágon élő emberekkel kommunikálni, ami azt jelenti, hogy basztet a két világ határán állt.
Az egyiptomiak úgy tartották, hogy azok az emberek, akik básztet szemébe belenéznek a túlvilágot láthatják, de ha valaki túl sokáig nézett volna bele básztet szemébe, akkor ennek a személynek a lelke egy olyan helyre került volna, ahonnan még senki nem tért vissza.
Nos az egyiptomi emberek számára ez volt az az ok, amiért soha nem néztek bele egy macska szemébe, sőt ezek az emberek még fejet is hajtottak, amikor egy macskát megláttak.
A középkori Európa szerint
A középkori Európában a macskák tulajdonképpen az összes emberre a frászt hozták rá.
Ebben a korszakban a boszorkányságról alkotott hitek rendkívül elterjedtek voltak, amiről számos filmet is láthattál már, amik néhány elvetemült történész szerint valódi események alapján lett létrehozva.
Nos azt nem tudhatjuk, hogy a macskáknak van e valamilyen emberfeletti képességük, de valamiért ezek az apró szőrpamacsok a középkori Európában a boszorkányok legjobb barátjaként élték az életüket.
Sokan ebben a korban úgy gondolták, hogy a macskák képesek a gonosz szellemekkel és a mumussal is kommunikálni.
A középkorban az emberek úgy tartották, hogy egy macska képes lehet bárkit boszorkánnyá varázsolni, vagy akár az életét is elvenni annak a személynek, aki a szemébe néz.
Az előbb említett tudatában a boszorkányvadászok nem csak a boszorkányokat égették el, hanem azoknak az állatait és macskáit is.

A japán kultúra szerint
A szamurájok idejében a macskákhoz való kötődés és ezáltal kialakult történetek sokasága szintén rendkívül érdekes. A babonás japánokban kialakult hit két különféle macskát is megemlít. Az egyik ezek közül egy vérszomjas és rendkívül agresszív állat, ami azokból a macskákból alakultak ki, amik sokáig éltek és ezeket nekomatának hívták. A másik macska pedig a nekomata ellentéte, ami a boldogságot és jószerencsét megtestesítő macska volt a manaki-neko.
A legendák szerint egykor volt egy lány, akinek volt egy macskája. A lány rendkívül szegény volt és egy bizonyos ponton már nem tudott élelmet adni a macskának, így azt el kellett engednie. Az ezt követő éjszaka a során a lány a macskát látta az álmaiban, aki azt mondta, hogy ne aggódj nem lesz semmi baj. csak annyi a dolgod, hogy egy szobrot alkoss belőlem és ezt add el és meglátod minden rendben lesz. Az ezt követő reggel a lány el is készítette ezt a szobrot, amit nemsokkal egy arra tévedt járókelő meg is vásárolt tőle. Ezek után minden egyes darab szobrot eladott a lány függetlenül attól, hogy hány darabot készített.
Ezek az integető macskák azóta a világon mindenhol a szerencse szimbólumaként ismertek.

A tudomány szerint
Nyilván most, hogy már halottad a különféle hiteket és babonákat kíváncsi vagy arra is, hogy mit mond a tudomány erről a témáról. Nos annak ellenére, hogy a macskák a modern világban csak háziállatként ismertek a számunkra jobb ha tisztában vagy azzal, hogy ezek az állatok ugyan úgy ragadozók maradnak, még akkor is, ha ezzel a napjainkban senki sem foglalkozik. Ha néztél már valaha állatokról dokumentumfilmeket, akkor talán te is tudod azt, hogy egy vadon élő állat a szemkontaktus egy provokáló és agresszív dologként fogja fel.
Ezek az állatok úgy jelzik egymásnak, hogy nem akarnak bajt, hogy kerülik a szemkontaktust.
Ennek tudatában még a legcukibb macskák is néha kiszámíthatatlan módon viselkedhetnek abban az esetben, ha azoknak elkezded a szemeit bámulni. Valószínűleg nagy bajod nem történhet, de talán a legjobb az, ha megpróbálod elkerülni a folyamatos szemkontaktust egy macskával.

FORRÁSOK: https://pastebin.com/TjkqPSHV

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük