Az 50-es Évek LEGFÉLELMETESEBB KÍSÉRLETEI és TUDOMÁNYOS FELFEDEZÉSEI! [LEGJOBB]

Az 50-es Évek LEGFÉLELMETESEBB KÍSÉRLETEI és TUDOMÁNYOS FELFEDEZÉSEI! [LEGJOBB]

IRATKOZZ FEL ||| https://goo.gl/JYlg92
Az 50-es Évek LEGFÉLELMETESEBB KÍSÉRLETEI és TUDOMÁNYOS FELFEDEZÉSEI! [LEGJOBB]

Az 1950-es években az emberek rengeteg új dolognak örülhettek a új divatoktól kezdve a rock and roll zenén keresztül egészen elvis-ig rengeteg új dolog jelent meg ebben az évtizedben, de mégis van valami amire a legtöbb ember nem szívesen emlékszik vissza, vagy egyáltalán nem is tud ezeknek a létezéséről. az 1950-es évek során számos őrült és zavaró tudományos felfedezés is napvilágot látott, aminek a láttán a legtöbb embernek rémálmai lennének. A kétfejű kutyától egészen azokig a rabokig, akiken embertelen kísérletek hajtottak végre lesz itt minden, szóval ne menjetek sehova, ugyanis a mai videóban elhoztam nektek az 50-es évek legfélelmetesebb tudományos felfedezéseit, amitől ma esete nem lesz nyugodt éjszakátok.

a kétfejű kutya
1954 folyamán vladimir demikhov bemutatta a világnak legelső operációk által létrehozott kétfejű kutyát. Ez a beteg orvos a kétfejű kutyát Moszkvában hozta létre, amikor is egy kölyök kutyának a fejét, az első két lábát és a vállait hozzávarrta egy kifejlett német juhászhoz.

gyilkos méhek

Ezek a természettudósok európai méheket kereszteztek afrikai gyilkos méhekkel.
Sajnos mielőtt a kísérleteknek meg lett volna az eredménye ezek a méhek elszabadultak.
nagyjából 40 év elteltével meg is lett az eredménye ennek, ugyanis ekkor találták meg az első afrikai gyilkos méheket Texasban, akik azóta már elterjedtek Mexikóban, arizónában, Kaliforniában és Nevadában is.

MK Ultra

Az LSD egy hatalmas dolog volt az 50-es és a 60-as években és most nem csak a hippikre gondolok, hanem a CIA-ra, ami rengeteg kísérletet végzett el emberek sokaságán, hogy kiderítsék azt, hogy mire képes az LSD.
Az MK ULTRA nevű titkos kísérlet keretében a CIA ártatlan embereken tesztelte ennek a drognak a mellékhatásait, természetesen anélkül, hogy ezek az emberek tudtak volna arról, hogy mi is történik velük.

henrietta lacks

Ha még nem hallottál Henrietta lacks-ről, akkor eddig egy elképesztő történet maradt ki az életedből. Henrietta egy szegény baltimoore-i színes bőrű nő volt, aki azon évek során, amikor a rák ellen küzdött egy kísérleti alannyá vált, anélkül, hogy ő tudott volna ezekről a kísérletekről. A nő sejtjei voltak a világon a legelső olyan sejtek, amiket sikerült laboratóriumi körülmények között szaporítani és életben tartani. 1951-től egészen napjainkig henrietta sejtjeit különféle kutatásokra használják fel, amiről évtizedeken keresztül se a nő se a családja nem tudott.

qk hilltop
1954 folyamán egy újabb vallatási módszer látott napvilágot, ami a QK Hilltop nevet kapta.
Ennek a kísérletnek a keretein belül a kínai agymosási technikákat tanulmányozták, ha pontosan akarok fogalmazni.

Az agresszív gyerek kísérlet
az 50es évek végén a kutatók felfedezték, hogy a gyerekekből rendkívül könnyen elő lehet hozni az agressziót. Az albert bandura által folytatott kutatások során a gyerekeket egy üres szobában hagyták, ahol egy olyan filmet mutattak nekik, amine egy férfi egy bobo nevű játékfigurát laposra ver. A gyerekeknek ezután beadták ugyanazt a játékfigurát, akik azonnal szintén elkezdték püfölni ezt, annyi különbséggel, hogy nagyjából ezt kétszer akkora odaadással tették meg, mint azt a tévében látott fickó tette.

Az emberek istenek
1959 folyamán számos kutató állította azt, hogy az emberek nagy része azt hitte magáról, hogy egy isten, vagy valamilyen isten szerű teremtmény.
Egy milton rokeach nevű pszichológus kapott is az alkalmon, hogy elvégezzen néhány kísérletet ezeken a tévhitekben élő embereken.

az arzén mint gyógyszer
nos az arzén felhasználás gyógyszerként nem az 50-es években kezdődött, mivel ezt az orvostudomány már a 18 század végétől használta. Sajnálatos módon az 1950-es évekig senki nem döbbent rá arra, hogy az arzén nem a legjobb gyógyító hatású szer és jobb ha ezt nem keverik össze más gyógyszerekkel.

A tudatalatti üzenetek
1957 során egy james vicary nevű piackutató rádöbbent arra, hogy fel lehet bizonyos képeket használni az emberek tudatalattijának a befolyásolására.
az 50-es évek a reklámok fellegvára volt így james kapott is az alkalmon és meghívott egy csoport mit sem sejtő írót, hogy nézzenek meg egy filmet.

rabokon való kísérletezés

gondolkoztál már azon, hogy a mindennap használt fogkrémet hogyan fejlesztették tökéletesre? Nos nagy az esélye annak, hogy ezt egy rabon tesztelték a philadelphiai holmesburg börtönben.
Az 50-es években teljesen normális dolog volt az, hogy a rabokon különféle termékeket teszteljenek, hogy a piacra kerülése előtt biztosak lehessenek a gyártók abban, hogy a termékek az emberek számára is biztonságosak.

szerintetek melyik volt ezek közül a legembertelenebb kísérlet?

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük